…wie ben jij?

Laat je mening horen! Op dit blog willen we onderzoeken hoe milieu actieve jongeren en JMA’ers denken over de verschillende zaken. Daarom nodigen we je uit om te reageren op de verschillende berichten en deel te nemen aan de discussies. Momenteel kan je zelfs reageren zonder je aan te melden.

Maar het liefst weten we natuurlijk wie reageert: maak een profiel aan (al dan niet onder je “echte” naam)  en schrijf wat over jezelf.

Advertenties

5 Responses to …wie ben jij?

 1. stef schreef:

  groene energie gebruiker
  zowel zonne boiler als pv panelen

 2. Bas schreef:

  Heel goed. Ik zelf ben verbruiker van Natuurstroom (deels door als lid – via Noordenwind – de schonen energie op te wekken. Deze Vereniging voor Collectief Bezit Windmolens in Noord Nederland is gezeteld in DRACHTEN) én verder afname van stroom die via zon, wind en water opgewekt is en mij door NUON wordt geleverd).

  Ten tweede. Het is werkelijk te gek voor woorden, dat ook burgers voor deze stroom nog steeds meer dienen te betalen dan voor de vervuilende (grijze)stroom. Eerlijker; dus met een menselijk gezicht zou het kabinet B.ende4, het aandeel natuurstroomklanten t.o.v. de grijze stroomklanten juist eens dienen te belonen (ipv te straffen) door nu direct eens veel, echt heel veeeeeeeeeeeeel beter, óók financieel e.e.a. te gaan stimuleren.

  Ten derde. Het kan zo voorkomen dat oudere woningen, panden, etc. soms beter zijn te slopen en daar nieuw voor te bouwen. Maar het overgrote deel, zou je beter en neller kunnen isoleren (dus vooral mensen w.o. ook de jongere doelgroep, t.w. starters, kun je met extra gelden zo stimuleren en er met betaalbare/grotere kans mogelijk moeten maken toch een woning te kopen. Je slaat minstens twee vliegen in een klap. Zij kunnen eerder een minder duur huis verwerven en daardoor (via bv. deel zelfwerkzaamheid) zien ze een beter toekomstperspectief voor zichzelf en anderen. Zij hebben zo een prima milieu-doel. Dat effect draagt vooral positief bij aan de noodzakelijke vermindering van de CO-2 uitstoot én aanvullend verbeterde werkgelegenheid. Het scheppen van zó’n KLIMAAT, dat is eveneens in het belang van allen!

 3. Dirk schreef:

  Ik ben zelf iemand met een installatie van 12 pv panelen op mijn huis

 4. Besparingsmeter schreef:

  Ik ben iemand die zelf schrijft over besparen, consuminderen en bewust gebruik van energie. Althans dat probeer ik :). Uiteraard lees ik dan ook graag andere blogs over soortgelijke onderwerpen!

 5. Energiefeitjes schreef:

  Ik beheer de site Energiefeitjes.nl, waar je veel nieuws kunt vinden over duurzame energie. Maar ook hoe je zelf energie kan besparen en dus ook gelijk wat geld bespaart!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: