broeikas door dode beesten op je bord

Citaat van de site van het NOS-journaal, dat laat zien dat vega’s toch zo gek nog niet zijn…

Niet alleen de auto en de industrie zijn een bron van broeikasgassen, maar ook de veestapel. Af en toe eens een dagje zonder vlees helpt dan ook in de strijd tegen de opwarming van de aarde.

Milieu- en gezondheidsexperts laten in het medische tijdschrift The Lancet weten dat het slachtvee goed is voor een kwart van de broeikasproductie.

Bij een vermindering van de vleesconsumptie met 10 procent zou de hoeveelheid broeikasgassen gelijk blijven, ook al groeit de wereldbevolking.

Volgens Geri Brewster, een voedingsdeskundige van het Northern Westchester Hospital in New York, kan deze vaststelling het begin zijn van een doorbraak. “Als je weet dat het eten van vlees zo slecht is voor de atmosfeer, denk je wel twee keer na voordat je een hamburger eet.”

Lees het hele artikel, onder meer over China en overgewicht, op www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2007/9/13/130907_vlees.html

Advertenties

2 Responses to broeikas door dode beesten op je bord

  1. superrlinda schreef:

    Milieu-minister Jacqueline Cramer wil weten wat het effect is op het klimaat als mensen minder of geen vlees meer gaan eten. Dat heeft ze de Tweede Kamer gisteren laten weten. De minister reageert op deze manier op een al in november verschenen rapport van de FAO, de voedsel en landbouworganisatie van de Verenigde Naties. Uit dit rapport bleek dat maar liefst 18 procent van het klimaateffect wordt veroorzaakt door de productie van vlees en zuivel.

    Cramer wil dus nog meer onderzoek. Bij mijn weten is deze info is al lang bekend alleen zijn er nu wat nieuwe cijfers. Lijkt me tijd om maatregelen te nemen want van meer en nog meer onderzoek wordt het milieu ook niet beter. 1 dag in de week geen vlees, moet toch lukken? Voor leuke recepten zie ook http://www.stopfoutvlees.nl/page/recepten of bestel het JMA EKOokboek

  2. […] vegetariër, kijk vooral ook eens naar de reactie op het vorige bericht. Het is sexy, hip en je redt er de wereld mee aangezien vlees een enorme bijdrage levert aan het […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: