The Air Car

MDI Air car type MiniCAT
Word dit een ware revolutie??

Check! http://www.theaircar.com
Google “MDI” en/of “the air car” en je zult nog veel meer info vinden!

Een auto op lucht al vanaf 4000 euro en goed voor 1000 kilometer rijden zonder hervullen van de tank?
>>> http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=ST1E76T7

http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/)/components/actueel/rtlnieuws/2007/06_juni/29/buitenland/0629_1000_auto_op_perslucht.xml

Als het allemaal waar is dan geloof ik er wel in 🙂
De automakers pakken in ieder geval groots aan door te kiezen voor decentrale productie in de landen zelf waar de auto’s op de markt komen.

Natuurlijk is er energie nodig om perslucht te krijgen, het zal dus altijd inefficienter zijn dan die energie direct te gebruiken voor beweging in de ruimte. Maar met rijdende voertuigen heb je nu eenmaal een opslag capaciteit nodig of dat nu een brandstof (benzine of diesel auto), accu (elektrische auto), waterstof (hybride auto) of perselucht is (the air car).

Advertenties

3 Responses to The Air Car

 1. mvdv schreef:

  Ik ben zooo benieuwd naar hoe mogelijk dit is. Hoe efficiënt is een perslucht motor, bijvoorbeeld? Hoe efficiënt is het samenpersen van lucht? Hoe zwaar moet de tank dan wel niet zijn? Het kan goed wezen dat dit allemaal reuze mee valt…! Wat ik ook erg interessant vind is, is dat dit een heel andere mogelijkheid geeft om elektriciteit in auto-kilometers om te zetten als waterstof en accu’s doen. Ik zeg niet dat het onmogelijk is, maar ik ben erg benieuwd naar de getallen… Het is in ieder geval een zegen voor de grote steden: schone lucht en stilte. En mischien ook minder dodelijke ongelukken, want op een of andere manier lig ik liever onder dit karretje dan onder een SUV.

 2. loljesus schreef:

  was this I saw in a yesterday’s dream, this vehicle?

 3. Dirk Weyler schreef:

  FIJN STOF IN HET ANTWERPSE?!?

  We noteren dat de waterstofbus uiteindelijk toch niet kan komen gezien een beurs in Kortrijk (dubbele boeking bij de Lijn). Er zal tussen 18.30 u en 19.30 u iemand aanwezig zijn van De Lijn en iemand van autobusconstructeur Van Hool.
  Door De Lijn zal een film van 7,5 min getoond (en herhaald) worden over de waterstofbus (promotiefilm) en door Van Hool een powerpoint-presentatie over de technische kant van de bus. Van Hool zal ook een schaalmodel van het brandstofsysteem tonen.

  Op vrijdagavond 19 oktober te 19.30 u heeft in het centrum Bouckenborgh, Bredabaan 561 te Merksem een debatavond plaats over “FIJN STOF”, georganiseerd door de regionale milieuvereniging Red De Voorkempen en de Milieudienst van de Stad Antwerpen.

  bereikbaar tram 3, bus 33, 600, 601, 605, 610, 620, 621, 629, 640 tot 643, 650, 660, 661, 670

  Parkeren:
  Opgelet: Er mag niet geparkeerd worden op de oprit naar het Kasteel Bouckenborgh (Bredabaan 561, Merksem).
  U dient op de Bredabaan de dreef van het kasteel voorbij rijden (wanneer je vanuit de stad komt) en voorbij de eerstvolgende verkeerslichten de eerste straat rechtsaf slaan (richting Schoten, Oude Barreellei). Onmiddellijk na de hoek dient U rechtsaf te draaien; daar is de parking. Er staat een bord parking maar je bent er snel voorbij, dus opgelet. Via het voetbalveld kom je dan in de dreef naar het Kasteel uit.

  Thema:

  Sinds enkele jaren wordt fijn stof beschouwd als één van de kwaadaardigste vormen van luchtvervuiling. Dat stof, onder meer afkomstig van het verkeer en van verwarming, dringt tot diep in de longen door en kan daar zorgen voor ernstige schade op termijn.
  Red De Voorkempen en de Antwerpse Milieudienst vragen zich af hoe het in Antwerpen en in de Voorkempen gesteld is met deze vervuiling. De bevolking dient de kans te hebben te weten hoe de situatie eruit ziet, want iedereen heeft er rechtstreeks mee te maken, wat je ook doet en hoeveel ramen je ook sluit.
  De organisatoren slaagde erin één van de beste specialisten ter zake te kunnen aantrekken: prof. Nic van Larebeke van de Rijksuniversiteit te Gent. Naast hem debatteren ook mee: dhr Piet Vanden Abeele, adviseur Milieu, Energie en Ruimtelijke Ordening bij Unizo en mevr Inge Overmeer, beleidsmedewerker luchtkwaliteit Vlaamse Milieuadministratie. Het publiek krijgt uitvoerig de kans om vragen te stellen. Het debat wordt gemodereerd door ere-senator Paul Staes.

  De avond wordt netjes afgerond om 22u15, waarna de Antwerpse Milieudienst, gastheer van de avond, een drink aanbiedt. Plaatsje reserveren kan op nr 03/222.36.27 of via e-mail: monique.vandousselaere@stad.antwerpen.be
  Lees meer:
  http://www.bloggen.be/reddevoorkempendw

  Groetjes,
  Dirk Weyler
  Vzw Red de Voorkempen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: