Win $ 25 000 000 (en red de wereld)

Richard BransonRichard Branson, de grote baas van de nog grotere Virgin Group heeft een prijs van 25 miljoen dollar in het vooruitzicht gesteld voor diegene(n) die een manier bedenken om jaarlijks 1 biljoen ton CO2 uit de atmosfeer terug “af te vangen”. De deadline ligt ergens in 2010, maar zijn er tegen die tijd geen inzendingen binnen, dan wordt de termijn met twee jaar verlengt. Een jury van 5 man, waaronder James Lovelock en All Gore zal bepalen welk initiatief wint.
het is niet de bedoeling om CO2 direct al bij de productie ervan in energiecentrales op te vangen, omdat er daarvoor al systemen bestaan. Ook moet de oplossing “commercieel interessant” zijn. Een kleine domper is, dat de winnaar niet meteen 25 miljoen krijgt; 20 Miljoen word pas uitgekeerd wanneer het toegepaste idee ook echt blijkt te werken.

Virgin Earth ChallangeNatuurlijk worden er ook kanteningen geplaatst. Zo vind Friends of the Earth (onze “grootmoederorganisatie”) het idee wel goed, maar is het nog belangrijker om te voorkomen dat de broeikaskassen uberhaubt in de atmosfeer komen. Anderen wijzen er op dat Branson ook eigenaar is van een vliegmaatschappij…!
JMA kan altijd wel een kleine bijdrage aan de verenigingskas gebruiken (zo wil JMA-Zeilen nog graag eens met een platbodem Joure – Kristianssand doen, bijvoorbeeld), dus wie heeft ideeen?

Links: Virgin Earth Challange

Advertenties

2 Responses to Win $ 25 000 000 (en red de wereld)

  1. wouter schreef:

    Het mooie van dit idee is dat met het idee uit deze wedstrijd de wereld ervoor kan zorgen dat de co2 concentratie naar beneden gehaald kan worden. En als er geen goed idee komt dan ook geen geld.
    Jma kan zeker wel geld gebruiken maar hopelijk niet voor jma-zeilen. De deelnemers kunnen zelf wel die boot betalen :p
    Ik zou eerder zeggen om met dat geld (duurzame) energieprojecten te financieren (net zoals millieusparen van ASN bank.)

  2. mvdv schreef:

    Ik denk dat als je echt een idee hebt waarmee zou iets mogelijk is, je het geld hard nodig heb in het project. Aan de andere kant is waarschijnlijk 5 miljoen dollar pindaas vergeleken met de kost van het gehele project.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: