Ministers krijgen gratis Saab 9-5 BioPower aangeboden

aumenta_la_gama_limpia_0.jpgDe Ministers van het nieuwe Kabinet Balkenende IV krijgen van autofabrikant Saab kosteloos de Saab 9-5 BioPower aangeboden. Ideaal baantje, dat ministerschap. Saab zegt dat de doelstellingen van het kabinet overeenkomen met die van hen. Goed bezig Saab.

“BioPower is één van de meest realistische alternatieven voor fossiele brandstoffen. Door de ontwikkeling van de turbotechnologie in combinatie met alternatieve brandstoffen, is Saab in staat om invulling te geven aan het dienstwagenpark van de Ministeries, dat aanluit bij de visies van het nieuwe kabinet. De bewindslieden zullen hiermee hun beoogde voorbeeldfunctie op een juiste manier invulling geven”, aldus Kees van den Berg, Algemeen Directeur van Saab Nederland. “Met deze actie hopen we nu daadwerkelijk een doorbraak te kunnen forceren met betrekking tot het promoten van alternatieve brandstoffen. In landen als Zweden, Frankrijk en Duitsland is deze ontwikkeling in vergaande stadia beland, mede omdat er accijnsvoordelen gelden voor duurzame brandstoffen als bio-ethanol. Hier is dan ook nog een belangrijke taak weggelegd voor het nieuwe kabinet van Balkenende”.

Volgens de fabrikant neemt de CO2 uitstoot met 80% af in vergelijking met conventionele automotoren op fossiele brandstoffen. Goed nieuws dus. De Saab rijdt op een brandstof genaamd E85, wat bestaat uit 85% bio-ethanol en 15% benzine. De prijs van een liter van deze overheerlijke autolimonade kost nu nog rond 1,90 euro per liter. Ongeveer 60 cent duurder dan normale benzine. In Duitsland liggen de prijzen lager. Hier kan je voor 80 eurocenten een litertje krijgen. Nou nog op zoek naar de tankstations.

bron: Autozine

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: